De Martelarenstraat blijft ter hoogte van de Jakob Smitslaan twee weken dicht in de richting van Millegem. Door een lek in de waterleiding en een ondichte rioleringsbuis ontstond er door uitspoeling van de ondergrond een groot gat. In de loop van vrijdag 10 januari moet alles hersteld zijn, nadien geldt voor het nieuwe wegdek een uithardingsperiode van twee weken.

Al meteen donderdagochtend contacteerde het gemeentebestuur een aannemer voor een dringende herstelling. Na een plaatsbezoek gaf deze de garantie dat de herstellingswerken in de loop van vrijdag 10 januari klaar zijn. Om het nieuwe wegdek voldoende te laten uitharden voor het vrachtverkeer, moet er een periode van twee weken gerespecteerd worden. De straat blijft dus ook na de herstelling nog een tijdje afgesloten.

 

Omleiding

 

Voor het doorgaand verkeer en het vrachtvervoer richting Millegem geldt een bewegwijzerde omleiding via de Oude Molenstraat. Fietsers kunnen probleemloos passeren. In de tegengestelde richting geldt een snelheidsbeperking ter hoogte van de werf. De verkeersdienst roept iedereen op tot voorzichtigheid. Buiten de rijrichting naar Millegem blijft het kruispunt van de Martelarenstraat met de Jakob Smitslaan volledig open.